Balarama Purnima - Dan pojave Gospodina Balarama

  • 856
Info
Naziv Eventa:
Balarama Purnima - Dan pojave Gospodina Balarama
Kategorije:
Datum početka:
Time:
09:00 - 13:00
Vremenska zona:
Europe/Zagreb

Balarama Purnima - Dan pojave Gospodina Balarama

 

U ponedjeljak, 03.08.2020. na dan punog mjeseca, proslavit ćemo dan pojave Gospodina Balarama. Gospodin Balaram je Krišnin stariji brat, izvorni duhovni učitelj i onaj od koga dolaze sve ekspanzije Gospodina Višna ili avatari. Njegovo obožavanje je vrlo povoljno i donosti duhovnu snagu (bala = snaga) te transcendentalno zadovoljstvo u srcu (rama = zadovoljstvo).

 

Krišna Balarama

Gospodin Šri Krsna, apsolutna Božanska osoba, je prvobitni Gospodin, Bog u svom izvornom obliku, a njegova prva ekspanzija je Šri Balarama. Svevišnji se Gospodin može proširiti u bezbroj oblika. Oblici koji imaju neograničenu moć nazivaju se svamsha, a oblici koji imaju ograničene moći (živa bića) nazivaju se vibhinnamsha. Nema razlike između Gospodina Šri Krišne i Gospodina Balarama; jedina je razlika da je Krišna tamne puti, a Balarama svijetle.

Iz Gospodina Balarama emaniraju sve duhovne i materijalne planete, njegova je moć neograničena i stoga je poznat kao Ananta. Zbog njegove moći, svi univerzumi i sotine milijuna planeta unutar tih univerzima lebde u praznom prostoru, ne padaju i imaju sve što im treba za održavanje. Kada je Gospodin Balarama s nekim zadovoljan, toj osobi ništa ne nedostaje i uvijek je zaštićena od svih nepovoljnih utjecaja.

 

Kako slaviti?

Vrlo je povoljno postiti do podneva i meditirati na Gospodina Balarama, čitati i razgovarati o njegovim odlikama, slavama i zabavama te mantrati mantru za njega, moleći se za njegove blagoslove.

Na ovaj dan ćemo za dobrobit svih članova napraviti Balarama-puju i obožavati ga sa izabranom parafernalijom i ponudama. Skuhat ćemo brojna ukusna jela i ponuditi ih Gospodinu Balaramu za njegovo zadovoljstvo. Posebno ćemo pripremiti varuni, omiljeno piće Gospodina Balarama koji se priprema s puno meda i ljekovitih herbi. 

Tijekom obožavanja ćemo mu uputiti brojne molitve i recitirati za dobrobit svih vas Balarama Kavachu - zaštitnu mantru koja štiti od iluzije i podaruje sve povoljnosti. Ova zaštitna Balarama Kavacha, milošću Gospodina Balarama, daje trajnu zaštitu, otklanja strah od utjecaja demona i polubogova te spaljuje u pepeo posljedice svih loših djela koja donose nepovoljne reakcije i lošu karmu. 

 

Mantra

Mantranje mantre za obožavanje Gospodina Balarama tijekom njegova rođendana ispunjava dobre želje, čisti lošu karmu i privlači njegovu milost. Ovo je njegova mantra za mantra-meditaciju:

klim balaramaya namaha

Tijekom mantra meditacije meditirati na Gospodina Balarama. Mantru mantrati licem prema istoku ili sjeveroistoku, idealno ispred slike gospodina Balarama, najmanje 108 puta (može i 1008/10.008/100.008 ili 1.000.008 puta) - više je bolje 😀

Administrators
Empty