spavanje

  • 263

Zašto ne spavati sa glavom prema sjeveru?

  • Prema učenjima vedskih spisa ljudsko tijelo je uvijek okruženo različitim vrstama energija koje djeluju na njega. Također, tijelo i samo emanira energije, a isto radi um, inteligencija, ego, duša i Bog koji je u srcu (Paramatma). Stoga kada se družimo s nekim često kažemo kako od nje ili njega dobivamo određenu “vibru”.

    Na sličan način djeluju i energije planete Zemlje koja je okružena finim i još suptilnjim energetskim poljima.

    Kada spavamo glavom prema sjeveru privlačimo energiju smrti i skraćivanja životnog vijeka jer se prema vedama samo tijela mrtvih postavljaju s glavom prema sjeveru. Spavanje s glavom prema sjeveru pokreće mentalne poremećaje, lošu kvalitetu odmora tijekom spavanja, iscrpljujuće snove, težinu u grudima, preopterećenje srca i srčane ovojnice, stvaranje loših i negativnih misli koje mogu pokrenuti cijelu lavinu loših i nepoželjnih događaja.

    Spavanje s glavom prema zapadu će, umjesto da se odmaramo, također stvoriti nemirne snove i puno snova koji iscrpljuju tijekom spavanja. Kada spavamo glavom prema istoku stvaramo prosperitet, zdravlje, mentalni mir i povećanje sklonosti ka istinskom duhovnom životu. Ujutro se lako budimo, a kvaliteta sna je lagana i okrepljujuća. Ovo je idealan smjer spavanje za one koji prakticiraju duhovnost.

    Spavanje s glavom prema jugu je dobro za one koji teško rade, koji su željni bogatstva i ugleda. Na toj strani svijeta spavanje je čvrsto i neprekidno, a po ustajanju osoba ima snage raditi teško i naporno poput demona. 

    Za vlasnika kuće ili stana najbolje je spavati u jugozapadnoj prostoriji, a za djecu i goste u sjeverozapadnoj prostoriji. Nikada ne bi trebalo spavati u jugoistočnoj prostoriji jer donosi povećanje elementa vatre i može uništiti tjelesno zdravlje i stvoriti teške bolesti. 

    Također se ne preporučuje spavati u sjeveroistočnoj prostoriji koja je namijenjena obožavanju i stvaranju povoljnih energija, pa će se tamas (odlika neznanja) koja se stvara spavanjem “prelijevati” cijelom kućom i donijeti nevolje, siromaštvo i bol.

    Spavanje je vrlo važan aspekt života jer u tom stanju provodimo u značajni vremenski period te može stvoriti povoljno ili nepovoljno djelovanje na naše živote.

    0 0 0 0 0 0
    Not logged in users can't 'Comments Post'.