Feed Item

Eji pozdrav mozes li mi malo bolje objasniti za ovaj 5.7 event sta bi bilo najbolje to raditi hvala ti puno unaprijed :D 

Comments
  • Guru Purnima predstavlja dan kada se na planeti prije nešto više od 5000 godina pojavio Srila Vyasadeva sastavljač svih vedskih spisa. Na taj se dan posti do podneva, recitiraju vedski spisi i nudi prasadam Srila Vyasadevu. 

    Može se ponuditi aratik - ceremonija nuđenja povoljnih ponuda poput mirisnog štapića, ghee-lampe, lampe od kamfora, arghya-vode, maramice, cvijeća, lepeza od paunovog pera, chamara i puhanje u školjku za otklanjanje nepovoljnih energija.

    Može se također odati poštovanje na podu pred slikom Srila Vyasadeva i uputiti mu molitve za stjecanje duhovnog znanja koje vodi ka oslobođenju duše od materijalne zapletenosti. 

    Studiranje vedskih spisa je na taj dan vrlo povoljno, pa je čitanje/recitiranje Bhagavad-Gite posebno dobrodošlo. Bhagavad-Gita je zaključak naučavanja vedskih spisa. Izovorio ju je sam Gospodin Krishna, a Srila Vyasadeva je zapisao svaki riječ za dobrobit ljudi i svih živih bića.

    Najvažnije na taj dan je sjećati se Gospodina Vishnua ili Gospodina Krishne i slaviti Gospodina pjevanjem mantri, maha-mantre ili mantre za Dharma Devatu. U ovom dobu Kali najučinovitije je pjevanje maha-mantre.

    Zaključak svih vedskih spisa (koje je sastavio Srila Vyasadeva) je da treba slaviti Gospodina i njegove čiste sluge. Kada vidi da slijedimo njegov savjet podarit će nam blagoslove i povjerljivo znanje o duši i duhovnoj praksi.

    Premda je rođen prije više od 5000 godina, Srila Vyasadeva još uvijek živi na Himalayi u blizini Badarikashrama i poput svih savršenih yogija, može čuti svakoga tko mu se obrati s poštovanjem, predanošću i osjećajima privrženosti.

    Sutra za sve vas radimo povoljnu ceremoniju obožavanja Srila Vyasadeva i molimo za njegove blagoslove.

    0 0 0 0 0 0
    Not logged in users can't 'Comments Post'.