MohiniEkadashi

  • 242

#Ekadashi  

Četvrtak, 12.05.2022. post za Mohini Ekadashi, ovdje je priča iz Kurma Purane:

http://sanga.srimanasahamsa.com/wiki/mohini-ekadashi

Mudrac Vasistha Muni odgovori: “Uistinu, o dragi Rama, milost ovog Ekadašija izbavlja sretne duše koje ga slijede iz mreže iluzije. Stoga, ako se želiš osloboditi patnje, svetkuj pravilno ovaj svepovoljni Ekadaši, zato što uklanja sve prepreke s nečijeg puta i oslobađa svih velikih patnji. Pažljivo slušaj dok ti opisujem njegove slave, zato jer se samim slušanjem o povoljnostima ovog Ekadašija poništavaju svi grijesi..”

 

Nedjelja, 23.05.2021. - post za Mohini Ekadashi.

Na ovaj je dan također Maha-dvadaši, kao i dan pojave (rođenja) Shri Rukmini Devi, Krišnine glave kraljice i supruge, pa je dan još višestruko povoljniji. 

Ovdje je priča o najboljem od svih postova koji uništava sve grijehe i tugu iz Kurma Purane:

http://sanga.srimanasahamsa.com/wiki/mohini-ekadashi

”Post na Mohini Ekadaši uklanja mračnu iluziju koja nas veže za materijalni svijet. Zato ne postoji bolji dan za post u sva tri svijeta od ovog.

Gospodin Šri Krišna zaključi, “I zato, o Yudhišthira, ne postoji mjesto hodočašća, ni žrtvovanje, ni milostinja koja donosi čak 1/16 dobrobiti koju stječe Moj bhakta ako s vjerom slijedi Mohini Ekadaši. A onaj tko sluša i proučava slave Mohini Ekadašija stječe dobrobit kao da je dao 1000 krava u milostinju.”