PandavaNirjalaEkadashi

  • 223

#Ekadashi 

Poseban Ekadashi, post bez hrane i vode - poništava kršenje Ekadashija tijekom godine.

Subota, 11.06.2022. post za Pandava Nirjala Ekadashi, ovdje je priča iz Brahma-vaivarta Purane:

http://sanga.srimanasahamsa.com/wiki/pandava-nirjala-ekadashi

Srila Vyasadeva reče: “O Bhimasena, onaj tko posti na ovaj poseban Ekadaši, može steći dobrobiti kao da je postio sve Ekadaši tijekom godine. U to nema sumnje, niti će je biti. O Bhima, sad počuj koje osobite zasluge stječe onaj tko posti na ovaj Ekadaši.

Svevišnji Gospodin Kešava, koji drži školjku, disk, topuz, i lotos, osobno mi je rekao, “Svatko bi trebao uzeti utočiše u Meni i slijediti Moje naredbe”. Zatim mi je rekao da svatko tko posti na ovaj Ekadaši, bez da pije čak i vodu ili jede, oslobađa se svih grješnih reakcija, i da svatko tko slijedi ovaj teški nirjala post Jyeshtha-shukla Ekadašija uistinu stječe dobrobiti svih drugih Ekadaši postova.”

Ovaj je Ekadashi poznat još kao Bhima-nirjala Ekadashi.

 

Ponedjeljak, 21.06.2021. - post za Pandava Nirjala Ekadashi bez hrane i bez vode.

Ovdje je priča o ovom Ekadašiju iz Brahma-vaivarta Purane koji poništava neslijeđenje ostalih Ekadashija tijekom godine:

http://sanga.srimanasahamsa.com/wiki/pandava-nirjala-ekadashi

Srila Vyasadeva reče: ”U stvari, onaj tko slijedi ovaj nevjerojatan Ekadaši odlazi u veličanstvenom rajskom avionu (vimana) u Gospodinovo prebivalište.”

  • Post se prekida s malo mlijeka i vode te malo žitarica (ne naglo). Točno vrijeme prekida posta pogledati na kalendaru (s desne strane je meni po gradovima):

    http://srimanasahamsa.com/kalendar/

    0 0 0 0 0 0
    Not logged in users can't 'Comments Post'.