BhaimiEkadashi

 • 367

#Ekadashi 

Srijeda, 01.02.2023. post za Bhaimi Ekadashi, ovdje je priča iz Bhavishyottara Purane:

http://sanga.srimanasahamsa.com/wiki/bhaimi-ekadashi

Ovaj je Ekaadashi poznat još kao i Jaya (Đaja) Ekadashi.

Gospodin Krišna odgovori: “O Yudhišthira, rado ću ti pripovijedati o Ekadašiju koji nastupa za vrijeme svijetle četrnaestodnevnice ovog, Magha, mjeseca. Ovaj Ekadaši poništava sva grešna djela i demonske utjecaje koji mogu zahvatiti duhovnu dušu. Poznat je kao Jaya Ekadaši, i sretna je ona duša koja se pridržava posta na ovaj sveti dan jer se oslobađa velikog tereta sablasnog postojanja.”

 • Jay!

  0 0 0 0 0 0
  • Budući da je dana 2. veljače 2023. Varaha Dvadashi (dan pojave Gospodina Varahadeva), posti se dan prije, na Ekadashi, jer nakon posta na Ekadshi treba se prekinuti post (pa se ne može postiti za Dvadashi).

   Za Bhaimi Ekadashi stoga posti se do podneva po mogućnosti bez hrane (voda može), a nastavlja Ekadashi post bez žitarica i mahunarki, koji treba prekinuti sljedeći dan na Varaha Dvadashi između 7.23 i 10.40 ujutro (za Pulu). Prekid posta za ostale gradove pogledajte na srimanasahamsa.com/kalendar

   Dan nakon Ekadashija je Varaha Dvadashi i gozba za Gospodina Varahadevu.

   Gospodin Varahadeva ublažuje negativne učinke Rahua i dodjeljuje mnoge blagoslove, kao što su duhovni napredak, dobitak posjeda, obilje, uklanjanje strahova, nesigurnosti i uzroka uznemirenja, te izbavlja iz materijalne zapletenosti.

   Sljedeći dan (petak) je dan kada se pojavio Gospodin Balarama u obliku bhakte - Nityanada Trayodashi - Dan pojave Gospodina Nityanande.

   Sretni festivali svima!

   0 0 0 0 0 0
   • Evo slika kalendara...

    0 0 0 0 0 0
    • Ovih dana festivala ćemo za dobrobit svih članova nuditi ponude, mantre molitve...

     0 0 0 0 0 0
     Not logged in users can't 'Comments Post'.

     #Ekadash 

     Subota, 12.02.2022. post za Bhaimi Ekadashi, ovdje je priča iz Bhavishyottara Purane:

     http://sanga.srimanasahamsa.com/wiki/bhaimi-ekadashi

     Ovaj je Ekadashi poznat još kao Jaya Ekadashi.

     Indradeva (kralj raja) reče: “Zato, O Maharaja Yudhišthira, osoba se treba strogo pridržavati posta na sveti dan Gospodina Harija, pogotovo na ovaj Jaya Ekadaši, koji osobu oslobađa čak i grijeha ubojstva dva put rođenog brahmane."

     Utorak, 23.02. - post za Bhaimi Ekadashi, tu je priča:

     http://sanga.srimanasahamsa.com/wiki/bhaimi-ekadashi

     Posti se do podneva bez hrane za sutrašnji dan pojave Gospodina Varahadeva (kontrolira Rahua i umanjuje njegove negativne utjecaje).

     • Vrlo povoljan Ekadashi... 🙏😊🙏

      0 0 0 0 0 0
      Not logged in users can't 'Comments Post'.